Archive for April, 2006

新琴到著

Sunday, April 30th, 2006

好野,新琴終於無事的到著。Ottostein的OJ121MD。萬幾元咁啦。終於可以用一部正常一點的琴來練琴了。

再見了,我的舊琴

Thursday, April 27th, 2006

由上年十一月一日用到而家,約半年到啦。用得好辛苦呀。這個琴會送給人家,我已買了一部新琴。送來後再影多張相。

我有原因要努力了

Sunday, April 23rd, 2006

這個原因十分實在,真的,有一種負擔好重的感覺。哈!

海洋公園一遊

Sunday, April 23rd, 2006

好耐無寫Blog了,好累但又好開心,Post住o的相先:

(more…)

Windows XP Activation

Wednesday, April 12th, 2006

幫朋友安番一部Notebook,要安回一套正版Windows。

最後要打電話,有個電腦系統會對應到要做Activation的電腦語音系統,但可能按錯掣,最後由人來接。

呀,其實都幾煩的。

Desktop死左

Saturday, April 8th, 2006

唉,我部骰仔機唔知做乜事,係咁過熱。因某事個Windows死左都重裝不到。

以後一定唔會再買骰仔機了!

近況

Sunday, April 2nd, 2006

好耐無寫Blog了,學琴練緊Minor Scale,動畫剛追完女生愛女生、等地獄少女大結局,也追緊Fate/stay night。無打機

昨天去左拍片,拍自己打BeatmaniaIIDX,一個Double Expert來的,想看的不妨問我。昨天也買了好多書,日文試二級有關的。但好像無乜心機睇。

借了一本Linux Security的書,好多好有趣的方法,每一個章節都值得看,開放自己的眼界。
做野果度都幾大責任的樣子。

有趣,Loop死的Blog:http://maniainfo.blogspot.com/2006/04/im-cured.html