往中同家的一天

今天約了去一位中學同學去佢屋企食飯。

去之前去了黃金、高登、新高登看看電腦野。其實都無乜特別新的東西,好像有點浪費時間。

之後去太子聯合間機鋪打了幾回Beatmania。只係兩元一回。全部玩Double。
首先係Double五段,過到。再係Double六段,都仲過到。扺玩。再用兩回的錢玩了一回Expert,Sunday Course,第四首Game over。最後兩回Double Play Free Mode,過到one or eight double[easy],還不錯啦。

再搭27號巴士去順利邨。上到中同家後,分別就佢借給我以下幾本書
The Rape of Nanking — by Iris Chang
Nineteen Eighty-Four — by George Orwell
The Story of My Life — by Helen Keller
風流花相 — 陶傑

看了中國姓氏起源的書,也幾有趣。

晚飯認真好吃,但要中同個父母要離位食就不太好意思添。

之後看了本Playboy 50週年特刊,有趣。那些兔女郎影的性感照確是製作得很有質素。
不過呢,心想青春這些野真係走得很快。六十、七十年代的那些美人而家是怎的模樣呢?

吃飯時,是星期日檔案有關Disneyland的事。其實唔係好明Disneyland有乜好去。
下星期就係講Lolita,期待期待(心)

要好好看那本風流花相。

Leave a Reply